Modelbouw- en Treinenwinkel Oude Station


Kerkbuurt 28 3361 BJ Sliedrecht
0184 422 022 Klik om te bellen

Over Modelbouw- en Treinenwinkel Oude Station

De Geschiedenis van de winkel

Begin februari 1984 beginnen twee broers, Arie en Theo van Wijngaarden zeer bescheiden een modelspooratelier, "De Treinkelder", in het onderhuis van de dijkwoning van broer Theo aan de kerkbuurt 14 te Papendrecht.

Repareren, verbouwen, spuiten en vooral het zogenaamde  "vuil" spuiten van materiëel werd een groot succes. De openingstijden waren beperkt tot vrijdagavond en de zaterdag, doch binnen een jaar bleek het zo'n succes dat naar een grotere ruimte werd gezocht. Die werd gevonden in het voormalige NS-station te Sliedrecht.

 

September 1985 aan het perron (het kon niet mooier) werd de nieuwe winkel geopend, waarin alle bekende en onbekende merken van treinen en toebehoren werden verkocht. De openingstijden werden verdubbeld, de naam werd veranderd in 't Oude Station en met hulp van de echtgenotes bleek ook dit te lopen als een trein. De bijzondere lokatie ten spijt moesten ze toch na anderhalf jaar weer een beslissing nemen om te verhuizen naar een groter pand.

Dit alles resulteerde in het kopen van het pand Kerkbuurt 238 te Sliedrecht. Na een grondige metamorfose, die voor het grootste gedeelte door de broers zelf werd gedaan, stond er uiteindelijk een winkel om trots op te zijn. De openingstijden werden ook weer vermeerderd naar woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Maar uiteindelijk kwam er zeven jaar later de vraag: sluiten of groter?

Na veel discussie, aftasten van de mogelijkheden en slapeloze nachten werd de knoop doorgehakt. De broers namen een pand in Papendrecht, het assortiment werd uitgebreid en er werd meer personeel aangenomen. En op 16 september 1995 was toen de opening van de inmiddels grootste modelbouwzaak van de regio.

Met z'n 250 vierkante meter is er alles te vinden op het gebied van -nog steeds- treinen, radiografie, schaalmodellen, modelbouw, racebanen,  gereedschap, etc.

Na 24 jaar zijn we nog steeds groeiend... en inmiddels zijn we weer een nieuwe weg ingeslagen, zo is William de Korver toegetreden tot de directie van het Oude Station met de bedoeling door de jaren heen de winkel voort te zetten.

Ook zijn wij Marklin Shop in Shop dealer geworden op 7 september 2007 

Inmiddels heeft William de Korver met zijn dochter Marlies in 2012 de winkel overgenomen en hebben we ook de stappen ondernomen om einde 2015 te verhuizen naar een pand op de kerkbuurt 28 in Sliedrecht.

Wat hebben we in onze winkel:

Wij verkopen hobbyspullen zoals bouwdozen van Revell en Tamiya. Treinen verkopen we ook daarin voeren we de merken Marklin, Roco, Fleischmann, Brawa e.d. Van Marklin zijn we Shop in Shop dealer, daardoor beschikken we over speciale modellen, maar ook een lage instap voor kinderen vanaf 3 jaar. Deze jonge kinderen kunnen al "treinen" bij Marklin.
Ook verzenden wij door heel Nederland

Ook we hebben we een eigen technische dienst om alle treinen, RC auto's, RC boten of andere items o.a. racebaan auto's te herstellen.

Ook kunnen wij uitgebreid uitleg geven over het digitaliseren van de modeltreinbaan en het automatiseren ervan.

 

Foto's

Modelbouw- en Treinenwinkel Oude Station in het kort

Soorten speelgoed

Electronisch speelgoed
Hobby artikelen
Plastikmodelbouw

Gericht op

Consumenten
Modeltreinen

Online assortiment bekijken

Ja

Online bestellen

Ja

Onze locatie

Modelbouw- en Treinenwinkel Oude Station


Kerkbuurt 28 3361 BJ Sliedrecht
0184 422 022 Klik om te bellen