Voor ieder kind een pop die op hem of haar lijkt: dat is onze missie

Mensen zijn er in allerlei soorten en maten en daar kunnen wij alleen maar blij om zijn. Hoe saai zou het zijn als iedereen er precies hetzelfde uit zou zien. Ook een kind moet zichzelf kunnen herkennen in zijn of haar pop.

Bij de selectie van onze (nieuwe) poppencollecties kijken wij altijd bewust naar poppen met een andere etnische achtergrond dan de standaard blanke huid/blauwe ogen. Niet gemakkelijk kan ik jou vertellen. Meer dan 95% van de poppen voldoet toch echt aan dit West-Europese uiterlijk. Gelukkig zien wij de afgelopen jaren dat steeds meer poppen fabrikanten poppen met andere etnische achtergronden ontwikkelen. Paola Reina Dolls verkoopt al vele jaren een uitgebreide collectie poppen van verschillende nationaliteiten en is hier echt een toonaangevend merk in.

Ook is het goed om te zien dat steeds vaker ook andere doelgroepen hun eigen poppenmetgezel verkrijgen. Zo heeft Miniland niet alleen poppen met verschillende etnische achtergronden in hun collectie opgenomen. Ze hebben ook maar liefst 4 poppen uitgebracht met het syndroom van Down. Deze prachtige poppen zijn beloond met de prijs Best Toy 2020. Ze gaan nu zelfs nog een stapje verder door poppen op de markt te brengen die een bril of een gehoorapparaat dragen. Hoe gaaf is dat! Ze hebben zelfs poppen gemaakt die en het syndroom van Down en een bril dragen!

Een poppenleverancier die ook altijd op zoek is naar een extra toevoeging aan hun gevarieerde collectie poppen is Lottie. Lottie verkoopt al jaren poppen die bijvoorbeeld een bril of cochleair implantaat dragen. Ook is er enkele jaren geleden een jongenspop met autisme op de markt gebracht. Finn wordt compleet met hoofdtelefoon, om het geluid te dempen, en zijn Loyal Companion in de vorm van een hond die speciaal is opgeleid om een autistisch kind te helpen geleverd.

Eén ding is zeker al deze poppen zijn niet alleen leuk om te kopen als je op zoek bent naar een gelijkenis met jouw kind. Door het geven van deze poppen draag jij ook jouw steentje bij aan een wereld die opener, inclusiever en toleranter is ten opzichte van diversiteit. Hoe mooi wil je het hebben?

Op March 8, 2022