Artikel afbeelding

BRIO houten treinbaan 33061

BRIO houten treinbaan 33061

Het containerschip heeft een lange zeereis gemaakt en vaart zojuist met zijn lading de haven in. Hier zal eerst de brug geopend moeten worden, zodat het schip de haven kan binnenvaren. De goederentrein wacht reeds op het spoor dat direct aan de haven ligt.

16-delige set. Locomotiefwerkt op batterijen: 1 x AAA 1,5V (niet inbegrepen)

Afmetingen wanneer opgebouwd: 51 x 60 cm (lxbxh)

Afmetingen verpakking: 39 x 12 x 29,5 cm (lxbxh)

Batterijen: exclusief 1x AA

Aantal onderdelen: 16

Over BRIO

BRIO ontwikkelt functioneel speelgoed met een tijdloos design. Houten speelgoed dat leuk is om mee te spelen en kinderen helpt met het invullen van educatieve behoeften in verschillende levensfasen.

BRIO onderscheidt zich door kwalitatief en innovatief houten speelgoed te ontwikkelen. Veel speelgoed uit het assortiment van BRIO zijn nu moderne klassiekers die worden doorgegeven van generatie op generatie.

Once upon a time...

Er was een jongen, genaamd Ivar Bengtsson. Toen hij 18 jaar was begon hij met het verkopen van houten manden. Samen met zijn vriend Olof maakte hij een reis naar Denemarken om de manden te verkopen. In twee maanden tijd verkochten de jonge mannen 2000 manden. ‘Ondernemersgeest’ Ivar werd geboren.

In 1884 verhuisde Ivar met zijn vrouw naar een kleine boerderij in Boalt, een klein dorpje niet ver van Osby en en begon met het maken van houtsnippermanden. Hun bedrijf bloeide in Zweden. Ivar’s manden waren goedkoop en hadden versterkte handgrepen. BRIO’s focus op hoogwaardige producten was begonnen.

In 1902 verhuisde Ivar en zijn familie naar Osby. In het jaar 1907 bestond de collectie uit 170 producten. Een klein, lokaal geproduceerd paard – het Osby paard – maakte zijn debuut van het speelgoedbedrijf. In 1908 is het bedrijf overgedragen aan de drie zoons van Ivar. Het bedrijf wordt geregistreerd als Broeders Ivarsson Osby. Onder leiding van de broers groeide BRIO uit tot een vooraanstaand wereldbedrijf in houten speelgoed.

Op October 23, 2017